2010. május 24., hétfő

Tárnok, 2010. május 23.

Egy születésnapi rendezvényre hívtak minket erre a vasárnapra. Egy kisfiú születésnapjára a család meghívta az óvodatársakat, s ez lehetőséget adott rá, hogy ők is hallhassák az evangéliumot. Itt is az udvarra volt tervezve a program, de az érkezésünk előtt fél órával hirtelen fekete lett az ég, és mintha dézsából öntötték volna, úgy ömlött az eső.


Így a paraván a kis nappaliban lett felállítva, de ez nem vont le semmit az evangelizáció értékéből. Előadtuk a „Szeretet” c. bohócdarabot és a „Lambinusz” c. bábdarabot.

2010. május 23., vasárnap

Gyermeknap Sopronban

A soproni pünkösdi gyülekezet szervezésében a helyi felekezetek összefogásával valósult meg az első pünkösdi gyermeknap 2010. május 22-én, szombaton a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban.
A pünkösdi testvérek segítséget kértek a Palánta Missziótól a gyermekprogram megvalósításában és színesítésében. Mivel a közeli helyi bábcsoportok nem tudták vállalni a felkérést más programok miatt, így került sor arra, hogy Budapestről ment egy kis csoport, hogy a gyermekekkel megossza az evangéliumot. A gyermektanító testvérek bohóc- és bábdarabot, valamint táblarajzot mutattak be, a csapathoz csatlakozott még önkéntes fotósunk és jómagam, épp mint a Sorsfordító Könyvesbolt megbízott képviselője :-)
(Azzal a nem titkolt szándékkal és reménnyel, hogy lesz alkalmam egy-két jó beszélgetésre az Országjáró Bábmisszió érdekében is :-)

Külön áldás volt számomra, hogy ismét a húgommal együtt szolgálhattam. A képen Szomori bohócként látható :-)



A reggeli indulás után nyugodt utunk volt. Bár még készültünk dugóra az M1-en történt útbeszakadás miatt, de az Úr kegyelméből ezzel már nem találkoztunk. Így jóval a kezdés előtt értünk a helyszínre, amit egyáltalán nem bántunk, hiszen az előadásokig hátralévő időt a gyermektanítók hasznosan akarták tölteni: gyakorlással, hiszen egy hét múlva, május 29-30-án a budapesti Városligetben a Palánta Misszió újra megnyitja a Palánta Élménypark kapuit, ahol érdekes és értékes programokkal várják a gyerekeket (bővebb információ: http://www.palantamisszio.hu/)

A kipakolás előtt volt egy kis tanácstalanság: hol is lesz az előadás? Az elmúlt napok időjárása és az előrejelzések szerint nem volt kizárt, hogy egy gyors zápor, zivatar zavarhatja meg a program menetét. Ezt támasztotta alá a feltámadó szél és a gyülekező felhők is. A keresztény szervezők ragaszkodtak az kinti programokhoz, míg a Központ munkatársai váltig a színháztermet javasolták a technika felállítására.
Végül kompromisszum született. A sportverseny és a könyvárusítás legyen az udvaron, míg a Palánta műsora és az azt követő Pintér Béla koncert pedig legyen fedett helyszínen. Milyen jó, hogy a testvérek a szervezés során mindkét helyszínt igényelték! Így a kezdés után kb. fél órával érkező zivatar sem okozott 10 percnél hosszabb fennakadást a programban. Gyors átállás, és folytatódhatott minden a maga rendje szerint.


Az idelátogató gyerekek részt vehettek egy pünkösdi király választáson is. A gyerekek 3 korcsoportban versenyezhettek (4-6 év; 7-9 év; 10-12 év) - a nevük és életkoruk megadásával - kaptak egy "Útlevelet", amint a sportverseny különböző állomásain pontokat gyűjthettek ügyességüknek köszönhetően, majd a kapott pontokat a regisztrációs asztalnál bediktálva szaladhattak a következő állomáshelyre. Az így összegyűjtött pontszámok összevetése után derült ki, ki is lett a Pünkösdi Király a maga korosztályában. A nyertesek 1-1 Képes Gyermekbibliát és 1-1 tortát nyertek ajándékképpen.
A pontszámok gyűjtögetése közben a gyerekeknek csak 1 lépést kellett megtenniük a színházteremig, ahol pedig zajlott a Palánta Misszió műsora.

Bemutattuk:
- a legújabb bábdarabot, A szeretetre vágyó sünit (Itt meg is lehet nézni: http://www.palantamisszio.hu/?q=megszueletett-az-uj-babdarab-a-szeretetre-vagyo-sueni)
- a Lufikirály c. bohócdarabot,
- és A világ világossága c. táblarajzot.



Azzal a hittel vágtunk neki az útnak, és azzal a hittel gondolunk vissza erre a napra, hogy a munkánk (nemcsak a miénk! hanem a szervező, segédkező testvéreinké, a háttérimádkozóké stb.) nem hiábavaló az Úrban! Egy nap meg fogjuk látni, hogy Isten miként használta fel ezt a napot is arra, hogy az ott megjelent emberek megtérhessenek.
Legyen áldott az Úr ezért a lehetőségért (is)!